Followers

Friday, February 6, 2015

Penyakit darah tinggi dan kencing manis sesuai tukarkan gula kepada stevia

STEVIA BAIK UNTUK KESIHATAN SEKELUARGA * SESUAI DIGUNAKAN UNTUK KANAK-KANAK DAN ORANG DEWASA.(Pesakit Gout,Kencing Manis, Kolesterol/Darah Tinggi)
BUKTI emak mertua kakak turun bacaan kencing manis daripada 16 kepada 12 dengan hanya tukarkan gula kepada stevia
dapatkan segera daripada kami pakar stevia anie :019-9903531 wan: 019-9873531

STEVIA TERBAIK UNTUK KESIHATAN SEKELUARGA

STEVIA PRODUK TERBAIK UNTUK KESIHATAN SEKELUARGA
STEVIA BAIK UNTUK KESIHATAN SEKELUARGA * SESUAI DIGUNAKAN UNTUK KANAK-KANAK DAN ORANG DEWASA.(Pesakit Gout,Kencing Manis, Kolesterol/Darah Tinggi


HOME TUITION BAHASA MELAYU/TUISYEN DIRUMAH BIJAK MEMBACA BAHASA MELAYU 2015

 
 MENAWARKAN TUISYEN DIRUMAH UNTUK MEMBIMBING MURID SEHINGGA BIJAK MEMBACA BERMULA DARIPADA MENGENAL HURUF ABC HINGGA MEMBACA LANCAR

Saturday, November 22, 2014

SEPANG HOMESTAY PROMOSI JANUARI 2015

 Homestay ini merupakan sebuah homestay/ rumah tamu/ rumah persinggahan yang terletak di Jln Warisan Bestari 11, Taman Warisan Bestari,Sepang.

Homestay ini menawarkan penginapan ala rumah yang selesa pada harga yang amat berpatutan. Homestay ini terletak di lokasi strategik iaitu

*6.2km dengan Dengkil
*8.4km dengan Sepang International Circuit
*9.7km dengan Bandar Baru Salak Tinggi
*13.6km dengan Paya Indah Wetlands
*14.1km dengan KLIA
*16.3KM dengan Bandar Baru Nilai
*22.8km dengan Nilai 3(pusat pemborong)

Nur Sepang Homestay akan memberikan perkhidmatan yang terbaik bagi memenuhi kepuasan pelanggan kami selaras dengan VISI dan MISI kami 'KESELESAAN ANDA MATLAMAT KAMI'


Berminat mengetahui dengan lebih lanjut sila ke facebook nur sepang homestay...homestay yang sangat strategik dengan tempat-tempat menarik sekitar kuala lumpur,putrajaya dan Nilai 3 tempat memborong

blog akan di update dari semasa ke semasa...
hubungi kami anie 0199903531 dan wan azuan shah 0199873531

Thursday, September 18, 2014

bicara pada alam tentang diriku..

Bicara pada alam tentang diriku...
Tatkala rindu datang bertamu...
Disudut hati mencengkam kalbu..
Rindu Ayah Bonda tak pernah jemu...

kucuba membilang satu persatu..
Menoreh getah bersama ayah ibu..
menanam padi punca rezekiku...
ohhh...aku rindu
angin segar ditiup sang bayu
mandi sungai kegemaranku..
air perigi dingin membeku..
menyucuk hingga ke tulang hitamku..

Biarpun dulu rumahku kayu
Berbumbungkan langit bintang seribu
Pelita minyak tanah menerangi buku
lampu gasolin tidak boleh selalu

ohh alam..
ku bisikkan semilir kasihku...
takkan kulupa asal usulku..
bersyukurlah pada Allah selalu..
zikir dan tahmid setiap waktu...

oohh angin bayu...
pantasnya masa seakan cemburu
mengambil kenangan waktu kecilku
memori terkenang ingatan berpadu
itulah diriku cekal selalu..
kesan didikan ayah dan ibu..
kiniku berkhidmat menjadi guru..

oohhh alam...
biarkan titisan jernih taubat diriku..
memadam panahan fana seribu..
menambah iman dan taqwa rindu
padaMu Ya Rabb Allah yang satu..

Nukilan memori rindu..
cikguniey 19092014

Sunday, August 24, 2014

Dugaan buat kita

saya suka berpuisi
sy ada koleksi puisi
hanya sekadar utk berkongsi
ambil saja siapa yg sudi
ada yg lebih baik share la disini

MH370 MH17 dugaan yg Allah bagi
Rupanya Allah rindukan bcaan qalam suci
Yang saban hari dilupai
Adakah kita sedia insafi
sediakah kita untuk ukhrawi
atau hanya utamakan duniawi
jadikan pedoman setiap tragedi
tambahkan amalan pengisian rohani
solat 5 waktu tetapkan hati
solat2 sunat ditambahi
qiamullail segenap dinihari
mencari ilmu setiap hari
berbuat baik serta berbakti
untuk mengumpul amalan diri
kedua ibu bapa jgn dilupai
kerana mereka kita hari ini
guru,jiran,sahabat disayangi
tak kira siapa jangan dibenci
Al-Quran dan sunnah diteladani...
nukilan hati dari cikguniey 24082014

Saturday, June 14, 2014

biskut raya 2014

Assalamualaikum... tahun ni baru nk rasmi rumah ni..lama tul bersarang sebab asyik duk guna fb wasap ler mcm2... bila semua dh bercerita kat situ maka kuranglah bercerita di blog ini... ok kpd peminat kuih kapit boleh la order crispy kapit chocolate n peanut ni dan byk lg biskut2 raya pd thn ni...


Saturday, September 14, 2013

gLaMeR KeJaP...Kenangan Terindah...Cikgu NIey dlm Mingguan Wanita

mingguan wanita tentu ramai yg membelinya apatah lg figura tersohor terpapar indah dimuka depan...Alhamdulillah diri ditemuramah oleh wartawan terkenal dengan penuh dedikasi menjalankan tugas, sekadar berkongsi pengalaman mengajar si skolah jenis kebangsaan cina adalah pengalaman yang sangat istimewa terutamanya murid murid pendidikan pemulihan khas...yg memerlukan lebih perhatian dan pelbagai teknik untuk menarik minat mereka seterusnya berminat untuk mempelajari bahasa melayu ...(ayat skema bahasa melayu betul hehe..)
Pengalaman ini kuabadikan dalam majalah kegemaran ramai mingguan wanita..
dulu pernah juga dalam majalah impiana bersama eric mendapat tempat ketiga dalam pertandingan menghias bilik,gambar diabadikan dlm majalah tersebut tapikucari tak jumpa la pulak hehe.ni mesti kat kampung,dulu x de scanner nk scan bagai camni so simpan je la elok2 kat lemari yg telah dimakan anai hope balik cuti skolah nanti buku tu selamat lagi kalo tak nanges x de lagu la hehehe...............sejak masuk majalah ni bila p skolah kakak ade gak yg nak minta sign hehe...perasan...x de la ade gak yg menegur...cikgu yg dlm majalah tu kan...saya ada beli saya baca sy tgk mcm kenal selalu nampak ambik anak skolah...ooo cikgu mengajar kat sana ke..nape tak ngajar kat skolah anak cikgu kan senang....ehehehe.....senyum x perlu kata apa2....dlm hati kak kalo skolah ni sy yg punya dh lama sy p ngajar sini kak ekekek....bior jela kakak tu nk tanya apa...senyum ajo....hehehe...lain kali kita sembang lelama no...lau jumpa kat mana2 kita sembang no, lau jumpa kat skolah masa itu emas x sempat nk sembang,,,lau sembang jawabnye ke laut ler teman ni ha,,,,koje teman lau skolah bw anak p taska,p skolah ,balik skolah, pastu teman sendiri p skolah ...begitulah ceritanya...nak nengok tb nak baca nobel pun teman x nyempat...sebab nobel ngn tb kat luar ni dh cukup utk teman....apakehe aku bercakap perok ni betui ko....hehe...aku org kelate kecek klate la...x ape...kitakan 1 msia.....ckp suka ati je la...lepas tu kan murid2 kat ade yg beli dtg bw cikgu glamer dh masuk majalah ekekeke.....