Followers

Saturday, July 13, 2013

Bubur Cha Cha Bersagu

Assalamualaikum.....ha,,gambar ni baru lagi hihi sempena bulan puasa meh try buat bubur cha cha..bukan tarian cha cha ye bubur cha cha...byk keje lg nk buat ni walaupun hari ni hari cuti x leh nak uk goyang kaki je meh terus semak resepi meh:

BUBUR CHA CHA BERSAGU
Bahan-Bahan:
100 gm bubur cha cha segera yang dlm pack kat kedai ada
1 keping gula melaka kalau tak ada boleh ganti dengan gula biasa
2 sudu besar gula
2 helai daun pandan simpul
1 liter air
segenggam sagu
sedikit garam

CARA_CARANYA:
1.Masukkan air,daun pandan dan bubur caca dalam periuk,masak sehingga mendidih
2.Masukkan santan,gula,gula melaka dan garam
3.Kacau sehingga lembut dan masukkan sagu
4.Bila dah lembut boleh angkat dan hidangkan.

ok selamat mencuba ya...sedap ni utk anak2...

1 comment:

norsadira said...

sedapnya..nk cuba resepi inilah.terima kasih, jemput singgah blog saya juga :
http://dirawanhartawan.blogspot.my/